Käy lukemassa lisää riskienhallintakoulutuksesta tästä!

Ajokorttilaki muuttui 1.7.2018. Se vaikuttaa sekä tällä hetkellä korttia suorittaviin, jo kortin omaaviin, jotka eivät ole vielä suorittaneet jatkovaiheita, ja vasta autokouluun ilmoittautumista suunnitteleviin.

Kaikille ensimmäistä ajokorttia suorittaville tulee neljän tunnin liikenteeseen perehdyttävä koulutus, ns. liikenneturvallisuuskoulutus.

Pakolliset opetusmäärät tulevat muuttumaan niin mopossa, mopoautossa, moottoripyörässä, kuin henkilöautossakin.

Riskienhallintakoulutus korvaa harjoittelu- ja syventävän vaiheen, ja 1.7.2018 jälkeen ajokokeeseen menevät suorittavat sen ennen ajokoettaan. Tuota ennen ajokokeessa käyvillä on kaksi vuotta aikaa ajo-oikeuden saamisesta käydä kyseinen koulutus.

Katso ajokorttiluokkakohtaiset tarkemmat tiedot: Kurssit

Henkilöautokortin suorittaminen 1.7.2018 alkaen:

Mopo- ja mopoautokortin suorittaminen 1.7.2018 alkaen:

Moottoripyöräkortin suorittaminen 1.7.2018 alkaen: