Ajokorttilaki muuttuu 1.7.2018. Se vaikuttaa sekä tällä hetkellä korttia suorittaviin, jo kortin omaaviin, jotka eivät ole vielä suorittaneet jatkovaiheita, ja vasta autokouluun ilmoittautumista suunnitteleviin.

Ajokorttilaki on jo vahvistettu, mutta tarkemmat suuntaviivat antava asetus on vielä antamatta.Lisäämme infoa sitä myötä, kun sitä saamme.

Kaikille ensimmäistä ajokorttia suorittaville tulee neljän tunnin liikenteeseen perehdyttävä koulutus, ns. liikenneturvallisuuskoulutus.

Pakolliset opetusmäärät tulevat muuttumaan niin mopossa, mopoautossa, moottoripyörässä, kuin henkilöautossakin.

Tällä hetkellä tiedämme, että riskienhallintakoulutus tulee korvaamaan harjoittelu- ja syventävän vaiheen, ja 1.7.2018 jälkeen ajokokeeseen menevät suorittavat sen ennen ajokoettaan. Tuota ennen ajokokeessa käyvillä on kaksi vuotta aikaa ajo-oikeuden saamisesta käydä kyseinen koulutus.

Riskienhallintakoulutus sisältää 4 tuntia teoriaopetusta ja 4 tuntia ajo-opetusta (osa voidaan antaa simulaattorilla). Koulutuksen tarkempi sisältö selviää, kun asetus valmistuu, ja antaa omat vaatimuksensa koulutuksen toteutukseen.

Julkaisemme koulutuspaketit ja uudet hinnastot, heti kun mahdollista.

Henkilöautokortin suorittaminen 1.7.2018 alkaen